main-freezer-twirl

Co to jest ICEUP!?

.. to innowacyjne pakiety dla lodziarni rzemieślniczych do produkcji lodów wegańskich.

Dzięki ICEUP! możesz w łatwy sposób poszerzyć swoją ofertę o produkt odpowiedni dla: wegan, osób z nietolerancją laktozy i alergią na białka mleka, sportowców, osób szukających dobrych smaków. ICEUP! bazuje na roślinnych izolatach białkowych: konopi, dyni, łubinu.

Co wyróżnia ICEUP!?

.. czysta etykieta
.. właściwości prozdrowotne
.. wartość odżywcza – lody są „źródłem białka” zgodnie z rozp. (WE) nr 1924/2006
.. proste w użyciu: gotowe pakiety, bez odważania
.. powtarzalność produkcji
.. nie wymagają dojrzewania
.. niezwykła kremistość, niska topliwość

W naszych produktach nie ma laktozy, soi, białek mleka, glutenu .. a do tego są pyszne!

IceUp! - Przełamujemy lody

Unikatowa receptura IceUp!
umożliwia wyprodukowanie pysznych lodów o niezwykle kremowej strukturze, niskiej topliwości i odpowiednim stopniu napowietrzenia. Dzięki długoletniej współpracy z rzemiosłem spożywczym, a także pracy naukowej udało nam się stworzyć produkt innowacyjny i unikatowy. Stawiamy na jakość, naturalność i jak najmniejszy stopień przetworzenia. Do produkcji komponentów używamy surowców najwyższej jakości. W naszych mieszankach nie ma chemicznych dodatków do żywności: emulgatorów i stabilizatorów. Efekt technologiczny uzyskujemy dzięki odpowiedniemu doborowi surowców naturalnych i unikatowej RECEPTURZE – przełamujemy lody w sensie dosłownym i nie tylko. Nasz produkt udowadnia, że bazując wyłącznie na surowcach roślinnych można otrzymać produkt o parametrach organoleptycznych i technologicznych bardzo podobnych do produktów opartych o tradycyjne receptury jednocześnie może on być wartościowy odżywczo.

Komponenty do produkcji roślinnych lodów na bazie izolatów białek roślinnych.

PAKIET 4: Cytrynka na łubinie

Doskonale zdajemy sobie sprawę, że pod względem technologicznym surowce roślinne są dużo bardziej wymagające. Niezbędna jest systematyczna kontrola, staranności, uważności – to nasze zadanie. Państwu oferujemy produkt sprawdzony, standaryzowany w  unikatowej formie pakietowej. W skład pakietu wchodzi:

  • mieszanka izolatów białek roślinnych (konopi, dyni, łubinu) i substancji słodzących
  • odpowiednia ilość oleju roślinnego
  • dodatki smakowe (wybrane pakiety)

Chcemy maksymalnie uprościć etap sporządzania mieszanki i uniknąć błędów w dozowaniu. Dlatego gramatury poszczególnych komponentów są tak dobrane, aby podczas przygotowywania lodów nie trzeba było przeprowadzać procesów odważania.

Wszystkie składniki pakietu wystarczy zmieszać z określoną ilością wody w celu wytworzenia emulsji białkowo-tłuszczowych. Komponenty  ICEUP! są przeznaczone do rzemieślniczej produkcji kremowych lodów roślinnych typu „hard” (lody hartowane, głęboko mrożone w temperaturze od -18 do -30°C) na typowej linii technologicznej.

8

SMAKÓW

6

SKŁADNIKÓW

5

GRAMÓW BIAŁKA W PORCJI

Co kryje się w środku?

hr
PAKIET 2: Czekolada na konopi
bullet

Izolaty białek roślinnych

w zależności od smaku: konopi, dyni, łubinu

bullet

Tłuszcz roślinny

olej kokosowy

bullet

Dodatek smakowy

Do wybranych smaków dołączamy dodatek smakowy – np. do smaków czekoladowych, jeśli chodzi o smaki owocowe, stawiamy na dodatek świeżych lub mrożonych owoców, dlatego nie załączamy ich do pakietu