O NAS

Pasja, zdrowa wegetariańska dieta, sport, entuzjazm i chęć działania – to cechy, które połączyły nasze siły i starania. Dzięki nim powstał IceUp!

Ewa Trzetrzelewska-Lalik

EWA TRZETRZELEWSKA-LALIK

CEO / FOUNDER

Ewa związała się z rzemiosłem cukierniczym – w tej dziedzinie obroniła doktorat. Oprócz sukcesów naukowych, jest czynnym sportowcem – ultramaratończykiem biorącym udział w najtrudniejszych wyzwaniach sportowych.

Aneta Radłowska-Działo

ANETA RADŁOWSKA-DZIAŁO

COO / FOUNDER

Aneta zajmowała się głównie edukacją żywieniową i dietetyką. Zdrowe żywienie i roślinna dieta to jej codzienność.

Spółka PowerIce jest ukoronowaniem naszej wieloletniej przyjaźni. Studiowałyśmy na jednym roku technologię żywności i żywienia człowieka na Akademii Rolniczej w Krakowie. Po studiach przez wiele lat współpracowałyśmy przy wdrażaniu systemów jakości, projektowaniu nowych produktów spożywczych oraz przy projektach szkoleniowych. Razem postanowiłyśmy zmaterializować pomysł, nadać mu ramy i przekuć go w realny, pyszny produkt.

Od 2019 roku skutecznie i z pasją realizujemy wprowadzanie na rynek produktów wegańskich, bogatych w zdrowe białko roślinne, odpowiednich dla sportowców, a także osób z alergiami na białko mleka i jaj oraz z nietolerancją laktozy.

Do współpracy zaprosiłyśmy Magdę – wybitnego smakosza i znawcę żywności wysokiej jakości oraz Jarka – eksperta od spraw biznesu.

Co to jest IceUp!?

.. to polskie lody wegańskie, produkt nowej generacji

Z miłości do świata roślin stworzyłyśmy nowatorski produkt, którego skład opiera się  wyłącznie na  wegańskich składnikach. IceUp! to komponenty do produkcji wyjątkowych aksamitnych lodów wegańskich – bez laktozy, bez białka mleka, w których strukturotwórczą rolę pełnią najwyższej jakości izolaty białek roślinnych. Będą one odpowiednie nie tylko dla wegan, ale również dla osób z nietolerancją laktozy i alergią na białko mleka.

Unikatowa receptura IceUp! umożliwia wyprodukowanie pysznych lodów o tradycyjnej strukturze, smaku, kremowej konsystencji i odpowiednim stopniu napowietrzenia. Są one jednocześnie w pełni oparte na surowcach roślinnych. Stawiamy na jakość, naturalność i jak najmniejszy stopień przetworzenia. Do produkcji komponentów używamy surowców najwyższej jakości. W naszych mieszankach nie ma dodatków do żywności: emulgatorów i stabilizatorów. Efekt technologiczny uzyskujemy dzięki odpowiedniemu doborowi surowców naturalnych i unikatowej RECEPTURZE, która jest efektem naszej kilkuletniej współpracy z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie.